PDA

View Full Version : AlbanianPages : 1 2 3 4 [5]

Glauk
26-01-19, 21:44
https://www.youtube.com/watch?v=ZsKfE4PpPIk

Glauk
26-01-19, 21:45
https://www.youtube.com/watch?v=Lvo9gWveMd8

Glauk
26-01-19, 21:46
https://www.youtube.com/watch?v=O_XultZcznI

Glauk
26-01-19, 21:49
https://www.youtube.com/watch?v=P64mbTRr6OI

Glauk
26-01-19, 21:50
https://www.youtube.com/watch?v=T9oZzWXrfUU

Glauk
26-01-19, 21:51
https://www.youtube.com/watch?v=mqIqvEXcbss

Glauk
26-01-19, 21:52
https://www.youtube.com/watch?v=8cyEMF6O76U

Glauk
26-01-19, 21:53
https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Glauk
26-01-19, 21:57
https://www.youtube.com/watch?v=BHtXd_ntUKA

Glauk
26-01-19, 21:58
https://www.youtube.com/watch?v=F2B9xrPZ7a8

Glauk
26-01-19, 21:59
https://www.youtube.com/watch?v=iQWNLc4eLT8

Glauk
26-01-19, 21:59
https://www.youtube.com/watch?v=-FX3yLOerNs

Glauk
26-01-19, 22:00
https://www.youtube.com/watch?v=R4_q8BNoXJ4

Glauk
26-01-19, 22:02
https://www.youtube.com/watch?v=YhUkgEutCOI

Glauk
26-01-19, 22:17
https://www.youtube.com/watch?v=ikksl2-mAnY

Glauk
26-01-19, 22:19
https://www.youtube.com/watch?v=45C83C2HtsM

Glauk
26-01-19, 22:19
https://www.youtube.com/watch?v=GqtSCiiQ1uw

Glauk
26-01-19, 22:23
https://www.youtube.com/watch?v=VVodulGlQm4

Glauk
26-01-19, 22:24
https://www.youtube.com/watch?v=MMty-ApXwWk

Glauk
26-01-19, 22:25
https://www.youtube.com/watch?v=-M7tF3YMUz0

Glauk
26-01-19, 22:26
https://www.youtube.com/watch?v=WodKuimB4cA

Glauk
26-01-19, 22:27
https://www.youtube.com/watch?v=jd7MC2kyHTU

Glauk
26-01-19, 22:32
https://www.youtube.com/watch?v=G5cL-3Apty8

LABERIA
29-01-19, 21:20
https://pbs.twimg.com/media/DyBk3BMXgAU8kWs.jpg
Bebe Rexha‏Account verificato @BebeRexha (https://twitter.com/BebeRexha) 23 h23 ore fa (https://twitter.com/BebeRexha/status/1089979877523042305)
I want a collab @DUALIPA (https://twitter.com/DUALIPA) @RitaOra (https://twitter.com/RitaOra) @avamax (https://twitter.com/avamax) https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f534.pnghttps://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/26ab.png

Glauk
10-02-19, 02:19
https://pbs.twimg.com/media/DyBk3BMXgAU8kWs.jpg
Bebe Rexha‏Account verificato @BebeRexha (https://twitter.com/BebeRexha)23 h23 ore fa (https://twitter.com/BebeRexha/status/1089979877523042305)
I want a collab @DUALIPA (https://twitter.com/DUALIPA)@RitaOra (https://twitter.com/RitaOra)@avamax (https://twitter.com/avamax)https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f534.pnghttps://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/26ab.png


Del nje bomb e vertet, ne qoft se realizohet.

Glauk
10-02-19, 02:25
https://www.youtube.com/watch?v=TCqoIuL8YKI

Glauk
10-02-19, 02:26
https://www.youtube.com/watch?v=KKne-Mcrdzs

Glauk
10-02-19, 02:27
https://www.youtube.com/watch?v=EYEpYVWosYc

Glauk
10-02-19, 02:27
https://www.youtube.com/watch?v=yd5nh2ZHVuw

Glauk
10-02-19, 02:28
https://www.youtube.com/watch?v=-JVD_ZtWkkA

Glauk
10-02-19, 02:32
https://www.youtube.com/watch?v=xIVeMu9wZgU

Glauk
19-02-19, 23:08
https://www.youtube.com/watch?v=mw43lkq_3DE

Glauk
19-02-19, 23:10
https://www.youtube.com/watch?v=9p3W7bi_d4Y

Glauk
19-02-19, 23:11
https://www.youtube.com/watch?v=3H-Isdsxymw

Glauk
19-02-19, 23:12
https://www.youtube.com/watch?v=yFj4s8hmv5g

Glauk
19-02-19, 23:14
https://www.youtube.com/watch?v=zCqPhP1gehE

Glauk
19-02-19, 23:14
https://www.youtube.com/watch?v=L7BaZVcYCsk

Glauk
19-02-19, 23:16
https://www.youtube.com/watch?v=g7y7sx78iec

Glauk
19-02-19, 23:17
https://www.youtube.com/watch?v=MQ_uiYIzGLY

Archetype0ne
21-02-19, 15:37
https://www.youtube.com/watch?v=K_i4kcixYJo

Glauk
23-02-19, 15:44
https://www.youtube.com/watch?v=NzBHC3lu2To

Glauk
23-02-19, 15:44
https://www.youtube.com/watch?v=jl2h6-RG8bY

LABERIA
23-02-19, 21:45
https://www.youtube.com/watch?v=Q1aCjypOGzU
Mirush Kabashi-Koha e maskarenjve

Hakërrim
~ poezi nga Ali Asllani

Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë,
nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë!
Pra, o burra, hani, pini, hani, pini or' e ças,
Për çakallin, nat' e errët, është ras' e deli ras'!

Hani, pini dhe rrëmbeni, mbushni xhepe, mbushni arka,
të pabrek' ju gjeti dreka, milionier' ju gjeti darka!
Hani, pini e rrëmbeni, mbushni arka, mbushni xhepe,
gjersa populli bujar t'ju përgjigjet: peqe, lepe!

Ai rron për zotrinë tuaj, pun' e tija, djers' e ballit,
ësht' kafshit për gojën tuaj. Rroftë goja e çakallit!
Shyqyr zotit, s'ka më mirë, lumturi dhe bukuri,
dhe kur vjen e ju qan hallin, varni buz' edhe turi!

Hani, pini dhe rrëmbeni, është koha e çakenjvet;
hani, pini e rrëmbeni, ësht' bot e maskarenjve;
Hani, pini, vidhni, mblidhni gjith' aksione, monopole,
ekselenca dhe shkëlqesa, tuti quanti come vuole!

Nënshkrim i zotris suaj nëpër banka vlen milion,
ju shkëlqen në kraharuar dekorata "Grand Cordon"!
Dhe kërkoni me ballhapur (!) komb i varfër t'ju thërres'
gjith me emrin tingëllonjës: Ekselenca e Shkëlqes'
dhe të quheni përhera luftëtar' e patriot',
në ka zot dhe do duroj', posht ky zot, ky palo zot!

Grand Kordon i zotris'sate, që në gji të kan' vendosur,
ësht' pështyma e gjakosur e atdheut të veremosur;
dhe kolltuku ku ke hipur, duke hequr nderin zvarr',
ësht' trikëmbshi që përdita varet kombi në litar!
Dhe zotrote kullurdise, diç, u bëre e pandeh,
kundër burrit të vërtetë zë e vjell e zë e leh!

E na tunde, na lëkunde, nëpër salla shkon e shkunde,
mbasi dora e armikut ty me shok' të heq për hunde.
Rroftë miku yt i huaj, që për dita los e qesh,
të gradoi katër shkallë, pse i the dy fjal' në vesh!

Koha dridhet e përdridhet, do vij' dita që do zgjidhet
dhe nga trasta pem' e kalbur doemos jasht' do hidhet!
Koha dridhet e përdridhet, prej gradimit katër shkallë
nuk do mbetet gjë në dorë veç se vul' e zezë në ballë!

Mirpo ju që s'keni pasur as nevoj' as gjë të keqe,
më përpara nga të gjithë, ju i thatë armikut: "Peqe!"
Që të zinit një kolltuk, aq u ulët u përkulët,
sa në pragun e armikut vajtët si kopil u ngulët!
As ju hahet, as ju pihet, vetëm titulli ju kihet…
Teksa fshat' i varfër digjet… kryekurva nis e krihet!

Sidomos ju dredharakë, ju me zemra aq të nxira,
ju dinakë, ju shushunja, ju gjahtar' në errësira!
Ç'na pa syri, ç'na pa syri!… Hunda juaj ku nuk hyri:
te i miri, te i ligu, te spiuni më i ndyri!

Dallavera nëpër zyra, dallavera në pazar,
dallavera me të huaj, dallavera me shqiptar'
Vetëm, vetëm dallavera, dhe në dëm të këtij vendi
që ju rriti, që ju ngriti, që ju ngopi, që ju dendi!

Nëse kombi vete mbarë, nesër ju veproni ndryshe,
dylli bëhet si të duash, kukuvajk' dhe dallëndyshe…
kukuvajka gjith, me lajka, nesër silleni bujar,
nënë dorë e nënë maska, shkoni jepni një kapar!

Dhe kujtoni tash e tutje me të tilla dallavera
kukuvajka do përtypi zog e zoga si përhera…
Ja, ja grushti do të bjeri përmbi krye të zuzarve,
koha është e maskarenjve, po Atdheu i shqipëtarve!

Edhe ju të robëruar, rob në dor' të metelikut,
fshini sofrat e kujtdoj', puthni këmbën e armikut!
Që ta kesh armikun mik e pandehni mençuri,
mjafton bërja pasanik, pasanik dhe "bej" i ri,
dhe u bëtë pasanik, me pallate, me vetura,
kurse burrat më fisnikë, japin shpirtin në tortura!

Vendi qenka sofr' e qorrit, vlen për goj' e për lëfytë,
bëni sikur veni vetull', shoku-shokut kreni sytë…
Dhe për një kërkoni pesë, po më mir' njëzet e pesë.
Le të rrojë batakçiu dhe i miri le të vdesë!

Po një dit' që nis e vrëret do mbaroj' me bubullimë,
ky i sotmi zër' i errët, bëhet vetëtimë
dhe i bije rrufeja pasuris' dhe, kësi lloj,
nuk ju mbetet gjë në dorë, vetëm një kafshit' për goj'!

A e dini që fitimi brenda katër vjet mizor'
nuk ësht' yti, nuk ësht' imi, është i kombit arbror,
ësht' i syrit në lot mëkuar, ësht' i vendit djegur, pjekur,
Ju do thoni si të doni… po e drejta dërmon hekur!

LABERIA
25-02-19, 08:25
https://www.youtube.com/watch?v=e5asRxGGM3w
Gaqo Çako - Rrjedh në këngë e ligjërime

Glauk
09-03-19, 21:42
https://www.youtube.com/watch?v=_ZsdfmUJImM

Glauk
16-03-19, 18:14
https://www.youtube.com/watch?v=tA3ZTJr2Qho

Glauk
16-03-19, 18:15
https://www.youtube.com/watch?v=dHWpf4utAXs

Glauk
16-03-19, 18:16
https://www.youtube.com/watch?v=dRH-OC1nhcw

Glauk
16-03-19, 18:16
https://www.youtube.com/watch?v=LwetApxFMi0

Glauk
16-03-19, 18:17
https://www.youtube.com/watch?v=zZ9gJcYI5Ec

Glauk
16-03-19, 18:21
https://www.youtube.com/watch?v=KmlssVl9gSA

Glauk
16-03-19, 18:22
https://www.youtube.com/watch?v=NNneESzAGPE

Glauk
16-03-19, 18:23
https://www.youtube.com/watch?v=xZWvueiHfaU

Glauk
16-03-19, 18:24
https://www.youtube.com/watch?v=Oran9f7SEGU

Glauk
16-03-19, 18:27
https://www.youtube.com/watch?v=doiDUlDfStA

Glauk
16-03-19, 18:28
https://www.youtube.com/watch?v=oa3ft8sm2d0

Glauk
16-03-19, 18:29
https://www.youtube.com/watch?v=tY3jBqN3XLs

Glauk
16-03-19, 18:31
https://www.youtube.com/watch?v=Rgso1WoFBF4

Glauk
16-03-19, 18:32
https://www.youtube.com/watch?v=21Upe8Xxd2o

Glauk
16-03-19, 18:33
https://www.youtube.com/watch?v=JIR02KqlJj0

Glauk
16-03-19, 18:34
https://www.youtube.com/watch?v=_8KAi3YVrU0

Glauk
16-03-19, 18:34
https://www.youtube.com/watch?v=LxLWWZr9q1Y

Glauk
16-03-19, 18:35
https://www.youtube.com/watch?v=YQhzKO1nsWo

ToBeOrNotToBe
16-03-19, 19:22
https://www.youtube.com/watch?v=FIcxqVRLEWI

This is basically the origin of all of this stuff online :petrified:

Glauk
16-03-19, 19:51
https://www.youtube.com/watch?v=8odZY-ro8tQ

Glauk
16-03-19, 19:52
https://www.youtube.com/watch?v=ifS65BHpBpo

Glauk
16-03-19, 19:54
https://www.youtube.com/watch?v=gy6wMa2Whrs

Glauk
16-03-19, 19:55
https://www.youtube.com/watch?v=jNo_Lq8TEbY

Glauk
16-03-19, 19:56
https://www.youtube.com/watch?v=n4Bdnu0vqcA

Glauk
21-03-19, 00:26
https://www.youtube.com/watch?v=VG4EpC-rjto

Glauk
21-03-19, 00:29
https://www.youtube.com/watch?v=CzwFZjD3Vzk

Glauk
23-03-19, 14:49
https://www.youtube.com/watch?v=g1uw7eY3bxA

Glauk
29-03-19, 23:15
https://www.youtube.com/watch?v=VPB-NaPgOs4

Glauk
29-03-19, 23:22
https://www.youtube.com/watch?v=pZlpVmyD4r8

Glauk
30-03-19, 22:11
https://www.youtube.com/watch?v=95Zuk-ctZCU

Glauk
01-04-19, 20:57
https://vimeo.com/319236091

Glauk
01-04-19, 20:58
https://vimeo.com/319237547

Glauk
01-04-19, 20:59
https://vimeo.com/319237176

Glauk
01-04-19, 20:59
https://vimeo.com/319237370

Glauk
01-04-19, 21:01
https://vimeo.com/319237504

Glauk
01-04-19, 21:02
https://vimeo.com/324750862

Glauk
01-04-19, 21:03
https://vimeo.com/324753927

Glauk
04-04-19, 20:58
https://www.youtube.com/watch?v=rNAtIDE30hg

Glauk
04-04-19, 21:01
https://www.youtube.com/watch?v=u507-S6SWF8

Glauk
13-04-19, 16:52
https://www.youtube.com/watch?v=vJUJknhThII

Glauk
13-04-19, 16:52
https://www.youtube.com/watch?v=o5uY6FriOMg

Glauk
19-04-19, 22:19
https://www.youtube.com/watch?v=GCpvmHi1gxU

Glauk
19-04-19, 22:19
https://www.youtube.com/watch?v=Y8yTny_XPRU

LABERIA
24-04-19, 19:09
https://youtu.be/r3ovKpa8OW4
Aishe Aliçka-KENGE PER MARKO BOÇARIN-Tiranë 1993

LABERIA
28-04-19, 20:07
https://www.youtube.com/watch?time_continue=237&v=8Y6fwP_e04M
Pozdrav iz Arbanasa-Arbëreshët e Zarës, Kroaci

Glauk
04-05-19, 17:10
https://www.youtube.com/watch?v=ON5iLErRaUg

Glauk
04-05-19, 17:11
https://www.youtube.com/watch?v=7tswnNxVu7M

Glauk
04-05-19, 17:11
https://www.youtube.com/watch?v=EYNgd03b9Fs

Glauk
04-05-19, 17:12
https://www.youtube.com/watch?v=kB66uKaubS0

Glauk
25-05-19, 17:13
https://www.youtube.com/watch?v=OQFbA7yfzjo

Glauk
25-05-19, 17:14
https://www.youtube.com/watch?v=Mugfk7s8z5s

Glauk
25-05-19, 17:15
https://www.youtube.com/watch?v=l7FS45Fh0Cc

Glauk
09-06-19, 13:46
https://www.youtube.com/watch?v=Qw8aNol9PR8

Glauk
09-06-19, 13:48
https://www.youtube.com/watch?v=v3-p0ktMF3o

LABERIA
16-06-19, 00:39
https://www.youtube.com/watch?v=FWAQ5K9NQNY
Gjurmë Shqiptare - Kuq e Zi në Amerikë. Parada e madhe për çështjen shqiptare

LABERIA
16-06-19, 00:40
https://www.youtube.com/watch?v=A3hQW5R-GxI
Enkeleda & Hysni Alushi - Mall per Cameri

LABERIA
19-06-19, 08:07
https://www.youtube.com/watch?v=dG_7vINqdiA
Shkelzen Doli - Arbereshes sime

Glauk
23-06-19, 15:48
https://www.youtube.com/watch?v=wpeWNbGW7Yw

Glauk
23-06-19, 15:49
https://www.youtube.com/watch?v=R3Nm6LXIq0o

Glauk
23-06-19, 15:51
https://www.youtube.com/watch?v=F9nX5hTKIhU

Glauk
23-06-19, 15:51
https://www.youtube.com/watch?v=Pv9POaq2g_w

Glauk
23-06-19, 15:53
https://www.youtube.com/watch?v=8AhpgxMlORQ

Glauk
23-06-19, 15:53
https://www.youtube.com/watch?v=4EIlFbbhyh0

Glauk
23-06-19, 15:54
https://www.youtube.com/watch?v=D76nTdQ1A-0

Glauk
30-06-19, 19:04
https://www.youtube.com/watch?v=XC7vri2-6_o

Glauk
30-06-19, 19:05
https://www.youtube.com/watch?v=2zJ37M2_dtM

Glauk
30-06-19, 19:06
https://www.youtube.com/watch?v=A4V9fKjztyE

Glauk
30-06-19, 19:07
https://www.youtube.com/watch?v=L5oQMR4iTck

Glauk
30-06-19, 19:08
https://vimeo.com/345319949

Glauk
30-06-19, 19:09
https://vimeo.com/345297767

Glauk
30-06-19, 19:11
https://www.youtube.com/watch?v=iSrIKkFVTbY

Glauk
30-06-19, 19:11
https://www.youtube.com/watch?v=YU_CaHhdAI4

Glauk
30-06-19, 19:12
https://www.youtube.com/watch?v=jkv5AmxSLFo

Glauk
30-06-19, 19:15
https://www.youtube.com/watch?v=4vCRVkaOGl0

Glauk
13-07-19, 22:38
https://vimeo.com/345747161

Glauk
13-07-19, 22:38
https://vimeo.com/345749830

Glauk
13-07-19, 22:39
https://www.youtube.com/watch?v=ay8sys03QPU

Glauk
13-07-19, 22:41
https://www.youtube.com/watch?v=LDQo1XYfp3M

Glauk
13-07-19, 22:42
https://www.youtube.com/watch?v=Nj3iC4IMnp4

Glauk
13-07-19, 22:43
https://www.youtube.com/watch?v=uf7KZKA4JoY

Glauk
13-07-19, 22:44
https://www.youtube.com/watch?v=GG0nIvfmPKs

LABERIA
12-08-19, 11:10
https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=8QDY21OU3uw
ARIF VLADI - LURA DHE 300 DUVAKET

LABERIA
27-08-19, 22:35
This is really interesting, Southern Albanians sing with Sards:

https://www.youtube.com/watch?v=EeK3Zwqcg5Q
Voxtra Xhinxhile/Ballu Dillu live in Szczecin (Poland)

Xhinxhile / Ballu Dillu (from the album Voxtra 'The Encounter of Vocal Heritage' Muziekpublique 08) performed live in Szczecin. Trad. - Arr. Gjini Ensemble, Tenore de Monte Arvu. Brihans (marrësi), Gramoz (kthyesi), Domenico (voke), Giovanni, Tore (mesu voke), Raphael (contra), Ivo (bassu): vocals), Talike Gelle (vocals), Manuella Deledda (vocals) Voxtra brings together the most incredible vocal traditions. This amalgamation - not exactly a fusion, since each tradition is still perfectly recognisable - showcases Albanian iso-polyphony with its plangent quality, the cantu a tenore of the Sardinian countryside, Beko blues singing of southern Madagascar, Finnish yoik and rune singing and the Belgian récit chanté. Xhinxhile is an Albanian song about a magnificent mountain bird (a partridge), though in fact the bird is a metaphor for a beautiful girl. Xhinxhile is often sung at weddings. The dillu is a rhythm often found in the tenore style of singing in the mountains of Sardinia. The legend goes that this song would be sung (and danced to) to celebrate the successful capture of livestock (sheep or cattle) from a neighbouring village. Another hypothesis, however - the ballu dillu is also known as the ballu 'e s’arza (dance of the spider) - suggests that dillu is a shortened form of dilliriu (delirium) and the dance was performed in order to cure victims bitten by a poisonous spider. That would make the ballu dillu the Sardinian counterpart of the tarantella.

Tutkun Arnaut
27-08-19, 23:23
This is really interesting, Southern Albanians sing with Sards:

https://www.youtube.com/watch?v=EeK3Zwqcg5Q
Voxtra Xhinxhile/Ballu Dillu live in Szczecin (Poland)

Xhinxhile / Ballu Dillu (from the album Voxtra 'The Encounter of Vocal Heritage' Muziekpublique 08) performed live in Szczecin. Trad. - Arr. Gjini Ensemble, Tenore de Monte Arvu. Brihans (marrësi), Gramoz (kthyesi), Domenico (voke), Giovanni, Tore (mesu voke), Raphael (contra), Ivo (bassu): vocals), Talike Gelle (vocals), Manuella Deledda (vocals) Voxtra brings together the most incredible vocal traditions. This amalgamation - not exactly a fusion, since each tradition is still perfectly recognisable - showcases Albanian iso-polyphony with its plangent quality, the cantu a tenore of the Sardinian countryside, Beko blues singing of southern Madagascar, Finnish yoik and rune singing and the Belgian récit chanté. Xhinxhile is an Albanian song about a magnificent mountain bird (a partridge), though in fact the bird is a metaphor for a beautiful girl. Xhinxhile is often sung at weddings. The dillu is a rhythm often found in the tenore style of singing in the mountains of Sardinia. The legend goes that this song would be sung (and danced to) to celebrate the successful capture of livestock (sheep or cattle) from a neighbouring village. Another hypothesis, however - the ballu dillu is also known as the ballu 'e s’arza (dance of the spider) - suggests that dillu is a shortened form of dilliriu (delirium) and the dance was performed in order to cure victims bitten by a poisonous spider. That would make the ballu dillu the Sardinian counterpart of the tarantella.

so similar! amazing!
I have seen a YouTube video claiming that words of a similar meaning are among Sardinian and Albanian! I disregarded the video as a stupidity, but I am going to watch again now after this song!

Glauk
28-08-19, 14:11
This is really interesting, Southern Albanians sing with Sards:
https://www.youtube.com/watch?v=EeK3Zwqcg5Q
Voxtra Xhinxhile/Ballu Dillu live in Szczecin (Poland)

Xhinxhile / Ballu Dillu (from the album Voxtra 'The Encounter of Vocal Heritage' Muziekpublique 08) performed live in Szczecin. Trad. - Arr. Gjini Ensemble, Tenore de Monte Arvu. Brihans (marrësi), Gramoz (kthyesi), Domenico (voke), Giovanni, Tore (mesu voke), Raphael (contra), Ivo (bassu): vocals), Talike Gelle (vocals), Manuella Deledda (vocals) Voxtra brings together the most incredible vocal traditions. This amalgamation - not exactly a fusion, since each tradition is still perfectly recognisable - showcases Albanian iso-polyphony with its plangent quality, the cantu a tenore of the Sardinian countryside, Beko blues singing of southern Madagascar, Finnish yoik and rune singing and the Belgian récit chanté. Xhinxhile is an Albanian song about a magnificent mountain bird (a partridge), though in fact the bird is a metaphor for a beautiful girl. Xhinxhile is often sung at weddings. The dillu is a rhythm often found in the tenore style of singing in the mountains of Sardinia. The legend goes that this song would be sung (and danced to) to celebrate the successful capture of livestock (sheep or cattle) from a neighbouring village. Another hypothesis, however - the ballu dillu is also known as the ballu 'e s’arza (dance of the spider) - suggests that dillu is a shortened form of dilliriu (delirium) and the dance was performed in order to cure victims bitten by a poisonous spider. That would make the ballu dillu the Sardinian counterpart of the tarantella.

This one is interesting too:


https://www.youtube.com/watch?v=RdMbL66-oZ0

The Albanian “Dil Moj Vajzë Nje Herë Ne Qarshi” is a playful dialogue between a man and a woman in which the man tries to seduce the woman with metaphorical descriptions but is ultimately turned down. Talike sings in Antandroy, her mother language from southern Madagascar, “Is that how you love me, like tobacco you chew and spit out when you're done?”

Glauk
28-08-19, 14:12
https://www.youtube.com/watch?v=yP8b0Jhc39Y

Glauk
28-08-19, 14:13
https://www.youtube.com/watch?v=Qv3pYDBZXYk

Glauk
28-08-19, 14:13
https://www.youtube.com/watch?v=ntB9LxUkRTA

Glauk
28-08-19, 14:14
https://www.youtube.com/watch?v=0RBVK7WQBIE

Glauk
28-08-19, 14:15
https://www.youtube.com/watch?v=vTC5VPhJvjQ

Glauk
28-08-19, 14:16
https://www.youtube.com/watch?v=NwqE9THDx4s

Glauk
28-08-19, 14:17
https://www.youtube.com/watch?v=CLhms39mXFo

Glauk
28-08-19, 14:24
https://www.youtube.com/watch?v=c3DLkAZKgMY

Glauk
28-08-19, 14:24
https://www.youtube.com/watch?v=opg6wx0boUI

Glauk
28-08-19, 14:25
https://www.youtube.com/watch?v=TMTq-rkNNJc

valentinavalley2
22-09-19, 12:57
This is real Albanian music from Kosovo
https://youtu.be/3rE1FbLCG3w


Sent from my iPhone using Tapatalk

valentinavalley2
22-09-19, 12:58
Real Albanian music from Kosovo
https://youtu.be/EUCc9f26KaY


Sent from my iPhone using Tapatalk

valentinavalley2
22-09-19, 13:00
Real Albanian music from Kosovo
https://youtu.be/7ZF5QyHOqjo


Sent from my iPhone using Tapatalk

valentinavalley2
22-09-19, 13:01
Real Albanian music from Kosovo
https://youtu.be/o2kYW7Hxnqc


Sent from my iPhone using Tapatalk

valentinavalley2
22-09-19, 13:02
A rare type of music original Albanian music
https://youtu.be/TLv0SCsaC5s


Sent from my iPhone using Tapatalk

valentinavalley2
22-09-19, 13:07
Real Albanian music from Kosovo
https://youtu.be/wMzWTk8fz-4


Sent from my iPhone using Tapatalk

Glauk
12-10-19, 23:04
https://www.youtube.com/watch?v=89FehHcq4qg

Glauk
12-10-19, 23:06
https://www.youtube.com/watch?v=4KsqQeRRsho

Glauk
12-10-19, 23:08
https://www.youtube.com/watch?v=QC6Q4da6JqE

Glauk
12-10-19, 23:11
https://www.youtube.com/watch?v=aaJtKcn1Pkc

Glauk
12-10-19, 23:12
https://www.youtube.com/watch?v=jHWnaGNLrmo

Glauk
12-10-19, 23:12
https://www.youtube.com/watch?v=3P5Kjce5p9Y

Glauk
12-10-19, 23:13
https://www.youtube.com/watch?v=ex_C56Gb4J8

Glauk
12-10-19, 23:14
https://www.youtube.com/watch?v=L-jr_NWZsCk

Glauk
12-10-19, 23:14
https://www.youtube.com/watch?v=Ki9xws5F4Kk

Glauk
12-10-19, 23:15
https://www.youtube.com/watch?v=otjE3oFBfJ0

Glauk
12-10-19, 23:16
https://www.youtube.com/watch?v=DGImDESTWXY

Glauk
12-10-19, 23:16
https://www.youtube.com/watch?v=Xux4dPznamE

Glauk
20-10-19, 14:14
https://www.youtube.com/watch?v=tcJucVZySec

Glauk
20-10-19, 14:15
https://www.youtube.com/watch?v=JLoPLRfl71E

Glauk
18-11-19, 21:40
https://www.youtube.com/watch?v=Gnwevnvl2dM

Glauk
18-11-19, 21:42
https://www.youtube.com/watch?v=ZUDXedReF6Q

Glauk
18-11-19, 21:42
https://www.youtube.com/watch?v=pstkY0I5fNk

Glauk
28-12-19, 12:44
https://www.youtube.com/watch?v=2nEB5gf1-0M

Glauk
29-03-20, 16:35
https://www.youtube.com/watch?v=ZptK_3dYYa4

Glauk
29-03-20, 16:36
https://www.youtube.com/watch?v=Ro-XBPvRczk

Glauk
29-03-20, 16:39
https://www.youtube.com/watch?v=sSXhFb16G7E

Glauk
29-03-20, 16:43
https://www.youtube.com/watch?v=LKTX4J6OZuE

Glauk
29-03-20, 16:44
https://www.youtube.com/watch?v=qBryJiap_8g

Glauk
20-04-20, 10:45
https://www.youtube.com/watch?v=iYyTyINLVxE

Glauk
20-04-20, 10:46
https://www.youtube.com/watch?v=AvC8C4mVZt0

Glauk
20-04-20, 10:46
https://www.youtube.com/watch?v=OJ19JJSSfRw

Glauk
13-07-20, 20:47
https://www.youtube.com/watch?v=u4N4l0OGVa0

Glauk
13-07-20, 20:49
https://www.youtube.com/watch?v=P-ZHSxLV1Kg

Glauk
13-07-20, 20:53
https://www.youtube.com/watch?v=SGB_zf4hkcM

Glauk
13-07-20, 20:54
https://www.youtube.com/watch?v=4Uvc9Z-LB1I

Glauk
13-07-20, 20:57
https://www.youtube.com/watch?v=SZTp0eDKs_0

Glauk
13-07-20, 20:58
https://www.youtube.com/watch?v=rTLc61H_iKM

Glauk
13-07-20, 20:59
https://www.youtube.com/watch?v=LNpoDg81gVM

Glauk
13-07-20, 21:02
https://www.youtube.com/watch?v=TICgiO5KkpY

Glauk
13-07-20, 21:03
https://www.youtube.com/watch?v=c7O2omA081k

Glauk
13-07-20, 21:04
https://www.youtube.com/watch?v=5IMchQeYVTM

Glauk
13-07-20, 21:05
https://www.youtube.com/watch?v=MYyn0P3homA

Glauk
18-07-20, 17:03
https://www.youtube.com/watch?v=5MfUq0FhHPg

Glauk
18-07-20, 17:03
https://www.youtube.com/watch?v=895hL3OaOvM

Glauk
22-07-20, 20:00
https://www.youtube.com/watch?v=pfqrAT0hJ6g

Glauk
22-07-20, 20:01
https://www.youtube.com/watch?v=6sD3K-WiJho

Glauk
22-07-20, 20:03
https://www.youtube.com/watch?v=tX0OVbfKqhI

Glauk
12-08-20, 12:10
https://www.youtube.com/watch?v=ZPMv-kzfNpI

Glauk
12-08-20, 12:12
https://www.youtube.com/watch?v=vqpcuDJiw_Y

Glauk
21-08-20, 23:34
https://www.youtube.com/watch?v=UgBxNNfORRA

Glauk
21-08-20, 23:34
https://www.youtube.com/watch?v=t0j5i2_GLr0

Glauk
21-08-20, 23:35
https://www.youtube.com/watch?v=U6x1APTCfXw

Glauk
21-08-20, 23:37
https://www.youtube.com/watch?v=Zk8YaCu5Isk

Glauk
21-08-20, 23:42
https://www.youtube.com/watch?v=usGfaTqsdvM

Glauk
21-08-20, 23:42
https://www.youtube.com/watch?v=ngfPNCEF55E

Glauk
21-08-20, 23:44
https://www.youtube.com/watch?v=nvWIi5quWTg

Glauk
30-08-20, 22:49
https://www.youtube.com/watch?v=Vm95wTBAqHs

Glauk
17-09-20, 20:10
https://www.youtube.com/watch?v=PCyqkslgCUE

Glauk
17-09-20, 20:11
https://www.youtube.com/watch?v=Tz-2d1xYyrY

Glauk
17-09-20, 20:12
https://www.youtube.com/watch?v=A-LBSOKM8Gg

Glauk
17-09-20, 20:12
https://www.youtube.com/watch?v=pmSOpGKSgv8

Glauk
17-09-20, 20:13
https://www.youtube.com/watch?v=Tq2tD1GIo6E

Glauk
17-09-20, 20:14
https://www.youtube.com/watch?v=zhK16yx2_4g

Glauk
17-09-20, 20:15
https://www.youtube.com/watch?v=JRhhFOQD_OI

Glauk
17-09-20, 20:16
https://www.youtube.com/watch?v=tf_cDP4CIbw

Glauk
25-09-20, 21:45
https://www.youtube.com/watch?v=huD0gkzQ8E4

Glauk
25-09-20, 21:45
https://www.youtube.com/watch?v=fjs6soJ7vy8

Glauk
25-09-20, 21:46
https://www.youtube.com/watch?v=b_eQjzkCPW8

Glauk
25-09-20, 21:47
https://www.youtube.com/watch?v=8vydb76QqMo

Glauk
25-09-20, 21:48
https://www.youtube.com/watch?v=WFMQHAz6E0I

Glauk
25-09-20, 21:49
https://www.youtube.com/watch?v=O1jl7CINQ_Y

Glauk
17-10-20, 13:49
https://www.youtube.com/watch?v=24wphztULlw

Glauk
17-10-20, 13:49
https://www.youtube.com/watch?v=-peKE9b8mSI

Glauk
17-10-20, 13:57
https://www.youtube.com/watch?v=MtqbPsQQHWY

Glauk
17-10-20, 13:58
https://www.youtube.com/watch?v=VDQuBRqfB6g

Glauk
17-10-20, 13:59
https://www.youtube.com/watch?v=0uu6dst5zL4

Glauk
17-10-20, 14:00
https://www.youtube.com/watch?v=LDi3ew3dHNY

Glauk
17-10-20, 14:01
https://www.youtube.com/watch?v=XEU-MhoXeb0

Glauk
17-10-20, 14:02
https://www.youtube.com/watch?v=HjBR6Nk64ss

Glauk
17-10-20, 14:03
https://www.youtube.com/watch?v=J4LaRIt_G3c

Glauk
17-10-20, 14:03
https://www.youtube.com/watch?v=FL-33KRAKcc

Glauk
17-10-20, 14:07
https://www.youtube.com/watch?v=Avt7AwTWCUo

Glauk
17-10-20, 14:08
https://www.youtube.com/watch?v=90SaSkqLXsk

Glauk
17-10-20, 16:37
https://www.youtube.com/watch?v=Tx_dhpdzbR0

Glauk
17-10-20, 16:39
https://www.youtube.com/watch?v=AWNK2F3BYpM

Glauk
17-10-20, 16:39
https://www.youtube.com/watch?v=chOVsE8yCOg

Glauk
02-12-20, 23:03
https://www.youtube.com/watch?v=PfPwwXOJnjc

Glauk
02-12-20, 23:05
https://www.youtube.com/watch?v=KX-mPv6UAWc

Glauk
02-12-20, 23:08
https://www.youtube.com/watch?v=J1ETvm9q9cw

Glauk
24-12-20, 19:41
https://www.youtube.com/watch?v=VehjVA0-aeI

Glauk
24-12-20, 19:43
https://www.youtube.com/watch?v=Gwb599ET0yc

Glauk
24-12-20, 19:45
https://www.youtube.com/watch?v=foz5SbOggdw

Glauk
15-01-21, 21:15
https://www.youtube.com/watch?v=dD9D8ZQcS5c

Glauk
15-01-21, 21:17
https://www.youtube.com/watch?v=Y_M58KVoklw

Glauk
28-02-21, 21:10
https://www.youtube.com/watch?v=k_IHh0iXHXw

Glauk
28-02-21, 21:12
https://www.youtube.com/watch?v=5g8sHqK9Ec8